Ιταλία: Μήνυμα για δημοσιονομική πειθαρχία από Ντομπρόβσκσις προς τη νέα κυβέρνηση

Ιταλία: Μήνυμα για δημοσιονομική πειθαρχία από Ντομπρόβσκσις προς τη νέα κυβέρνηση

ΔΙΕΘΝΗ UPD 10:52 Δημιουργία 22/05/18, 09:02

Λίγο πριν την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στην Ιταλία, μετά τη συμφωνία του Κινήματος Πέντε Αστέρων και της ακροδεξιάς Λέγκας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα προς τη Ρώμη, προκειμένου η νέα ηγεσία στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης να μην αποκλίνει από τις ισχύουσες δημοσιονομικές πολιτικές.

Ειδικότερα, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις τόνισε πως η νέα ιταλική κυβέρνηση δεν πρέπει να αποκλίνει από το δρόμο που ακολουθεί. «Η νέα κυβέρνηση πρέπει να διατηρήσει το κρατικό έλλειμμα υπό έλεγχο» τόνισε ο Λετονός αξιωματούχος.

Εξάλλου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Corriere, ο πρόεδρος της χώρας, Σέρτζιο Ματαρέλα, αναμένεται να επιλέξει τον επόμενο πρωθυπουργό την Τετάρτη ή την Πέμπτη, με τις πιθανότητες για ορισμό του πρωθυπουργού σήμερα να είναι μικρές και να μην αποκλείεται κάποια έκπληξη στον πρόσωπο του επόμενου ηγέτη της Ιταλίας.

Υπενθυμίζεται πως ο Λουίτζι Ντι Μάιο και ο Ματέο Σαλβίνι φέρεται να έχουν συμφωνήσει στο πρόσωπο του καθηγητή Τζουζέπε Κόντε για τη θέση του πρωθυπουργού.

Αν σου άρεσε κάνε