Σε φυλάκιση δύο χρόνων καταδικάστηκε ο Γκρουέφσκι

Σε φυλάκιση δύο χρόνων καταδικάστηκε ο Γκρουέφσκι

ΔΙΕΘΝΗ UPD 21:01 Δημιουργία 23/05/18, 20:55

Σε φυλάκιση δυο χρόνων καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο των Σκοπίων ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρουέφσκι, για «χρηματισμό και προτροπή τέλεσης παράνομης πράξης».

Η υπόθεση αφορούσε την προμήθεια, από το δημόσιο της χώρας, πολυτελούς τεθωρακισμένου αυτοκινήτου αξίας 600.000 ευρώ, την περίοδο που αυτός ήταν πρωθυπουργός της χώρας.

Για την ίδια υπόθεση, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 6,5 ετών στον πρώην βοηθό υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησης Γκρούεφσκι, Γκόικο Πόποφσκι, που ήταν κατηγορούμενος για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.

Επιπλέον, το δικαστήριο αποφάσισε ότι εντός 15 ημερών οι καταδικασθέντες θα πρέπει να αποκαταστήσουν την οικονομική ζημιά που προκλήθηκε στο δημόσιο από τις πράξεις τους.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για τις πρώτες καταδίκες πολιτικών προσώπων στην ΠΓΔΜ, σχετικά με υποθέσεις που συνδέονται με το πολύκροτο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, το οποίο έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απομάκρυνση του Γκρουέφσκι από την εξουσία της χώρας

Ο ίδιος ο Γκρούεφσκι, που παραμένει βουλευτής, δεν παρίστατο στη δίκη γιατί την ίδια ώρα καθόταν στο εδώλιο άλλου δικαστηρίου για άλλη δίκη, με τους συνηγόρους του να υποβάλουν έφεση.

Αν σου άρεσε κάνε