ΟΗΕ προς ΗΠΑ - Β.Κορέα: Συνεχίστε τον διάλογο

ΟΗΕ προς ΗΠΑ - Β.Κορέα: Συνεχίστε τον διάλογο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:43 Δημιουργία 24/05/18, 19:37

Τη βαθιά του απογοήτευση για τη ματαίωση της προγραμματισμένης για τον επόμενο μήνα συνάντησης του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν, εξέφρασε ο γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Σε ομιλία από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης ο κ. Γκουτέρες αναφέρθηκε στην είδηση που ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο, σημειώνοντας ότι: «Είμαι έντονα ανήσυχος για την ματαίωση της προγραμματισμένης συνάντησης στη Σιγκαπούρη μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ και του ηγέτη της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας».

Παράλληλα, ο γ.γ. του ΟΗΕ κάλεσε και τις δύο πλευρές να συνεχίσουν το διάλογο προκειμένου να «βρουν τον δρόμο προς την ειρηνική και επαληθεύσιμη αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής χερσονήσου».

Σε ανακοίνωσή του παράλληλα τόνισε ότι είναι ατυχές ότι κανένας διεθνής εμπειρογνώμονας δεν προσκλήθηκε στην ανατίναξη των σηράγγων από τη Βόρεια Κορέα που χρησιμοποιούνταν στις πυρηνικές της δοκιμές, αν και καλωσόρισε την ενέργεια της Πιονγκγιάνγκ.

«Είναι ατυχές που διεθνείς εμπειρογνώμονες δεν προσκλήθηκαν να παραστούν ως μάρτυρες στο κλείσιμο της εγκατάστασης», τόνισε μια εκπρόσωπος του Γκουτέρες.

Αν σου άρεσε κάνε