Οι νέες απειλές του Τραμπ πίσω από την ακύρωση της συνάντησης με τον Κιμ

Οι νέες απειλές του Τραμπ πίσω από την ακύρωση της συνάντησης με τον Κιμ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 07:56 Δημιουργία 25/05/18, 07:50

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ματαίωσε, την Πέμπτη, την προγραμματισμένη για την 12η Ιουνίου Σύνοδο με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως γνωστοποίησε σε μια επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

«Ανυπομονούσα να συναντηθώ εκεί μαζί σας» τονίζει ο Αμερικανός πρόεδρος στην επιστολή.

«Δυστυχώς, δεδομένης της απίστευτης οργής σας και της φανερής εχθρικότητας που επιδείξατε στην πιο πρόσφατη δήλωσή σας, νιώθω ότι είναι ακατάλληλο, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, να έχουμε αυτή τη συνάντηση που προγραμματιζόταν εδώ και καιρό» γράφει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Στην ίδια επιστολή τονίζεται η «ισχύς» του αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου.

Απειλές Τραμπ

Ο αμερικανικός στρατός βρίσκεται σε ετοιμότητα αν ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν κάνει κάποια «βλακώδη και απερίσκεπτη» ενέργεια δήλωσε ο Τραμπ.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων της Ουάσινγκτον ενάντια στην Πιονγκιάνγκ.

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι δεν αύξησε το ήδη υψηλό επίπεδο επιφυλακής ούτε άλλαξε τη στρατιωτική στάση του προς τη Βόρεια Κορέα μετά τη ματαίωση της Συνόδου ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Τραμπ.

Το Πεντάγωνο είναι «έτοιμο να απαντήσει» σε οποιαδήποτε πρόκληση από τη Βόρεια Κορέα πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι: «θα δούμε τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες».

Συνέχιση διπλωματικών προσπαθειών ζητά ο Γκουτέρες

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε ότι τα μέρη των συζητήσεων με τη Βόρεια Κορέα θα πρέπει να συνεχίσουν τις διπλωματικές τους προσπάθειες με «ατσάλινα νεύρα» για να εργαστούν προς την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Μιλώντας σε ένα πανεπιστήμιο της Γενεύης, μετά τη ματαίωση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ της προγραμματισμένης για τις 12 Ιουνίου Συνόδου Κορυφής με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, ο Γκουτέρες δήλωσε: «Αν έχω ένα μήνυμα προς όλα τα μέρη, αυτό που ζητώ είναι ατσάλινα νεύρα ώστε να μπορεί να τεθεί μια πορεία διαλόγου ικανής για την επίτευξη ενός κοινού στόχου που πρέπει να είναι η ειρηνική και επαληθεύσιμη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου».

Την απογοήτευση της Βρετανίας για την ματαίωση της Συνόδου Κορυφής του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη, ανέφερε μια εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Αν σου άρεσε κάνε