Σκοπιανό: Αδιέξοδο... έβγαλαν οι διαπραγματεύσεις στη Ν. Υόρκη

Σκοπιανό: Αδιέξοδο... έβγαλαν οι διαπραγματεύσεις στη Ν. Υόρκη

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:25 Δημιουργία 25/05/18, 19:15

Το «σήμα» για το τέλος των συνομιλιών ανάμεσα στους υπουργούς Οικονομικών των δύο χωρών, Νίκο Κοτζιά και Νικολά Ντιμιτρόφ, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Σκοπιανού, έδωσε ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

«Οι συζητήσεις έχουν εντατικοποιηθεί, η απόσταση που χωρίζει τα θέματα έχει μειωθεί, αλλά δεν έχουμε ακόμα καταλήξει σε τελική λύση», τόνισε ο ίδιος, παρουσία του των δύο ΥΠΟΙΚ.

«Είχαμε συναντήσεις χθες και σήμερα, μιάμιση ημέρα συνομιλιών. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι οι συζητήσεις ήταν λεπτομερείς, τα θέματα είναι καλά προσδιορισμένα και έχουν περιοριστεί. Δεν έχουμε ακόμη τελική λύση των θεμάτων, αλλά και οι δυο πλευρές είναι αποφασισμένες να κάνουν αρκετά για την επίτευξη συμφωνίας και εργάζονται σκληρά για να το πετύχουν», σημείωσε ο κ. Νίμιτς.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι συζητήσεις των δύο υπουργών θα συνεχιστούν στις Βρυξέλλες. «Οι συνομιλίες έχουν εντατικοποιηθεί σημαντικά και οι δυο πλευρές έχουν σημαντικές θέσεις και εθνικά συμφέροντα, που διακυβεύονται αλλά και οι δυο αναγνωρίζουν την σημασία της επίτευξης συμφωνίας και είναι αποφασισμένοι να το κάνουν».

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στον Έλληνα και τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ στις αρχές Ιουνίου, ο ειδικός διαμεσολαβητής αρκέστηκε να πει ότι «οι δύο πλευρές γνωρίζονται πολύ καλά. Οι δυο υπουργοί μιλάνε συχνά και γνωρίζονται, οπότε θα βρουν έναν τρόπο για να το κάνουν».

Αν σου άρεσε κάνε