Επιμονή Σεντένο και Ντομπρόβσκις για τις μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη

Επιμονή Σεντένο και Ντομπρόβσκις για τις μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:57 Δημιουργία 05/06/18, 19:51

Στην άμεση ανάγκη για την προώθηση των δομικών μεταρρυθμίσεων στη λειτουργία της Ευρωζώνης αναφέρθηκαν την Τρίτη ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο που διοργανώνεται στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος του Eurogroup διαμήνυσε με νόημα ότι «είναι ώρα αποφάσεων και όχι αναβολών», ενώ εξήγησε ότι ο φόβος της περαιτέρω ολοκλήρωσης ήταν και η βασική αιτία της πρόσφατης κρίσης - χρέους.

«Εάν αυτή προχωρήσει τώρα προς όφελος των πολιτών, θα είναι και ο τρόπος να καταπολεμηθεί ο λαϊκισμός» έσπευσε να προσθέσει, τονίζοντας ότι τον Ιούνιο «οι ηγέτες ή θα αποφασίσουν η Ευρωζώνη να παραμείνει ευάλωτη στην επόμενη κρίση και στην αστάθεια των αγορών, ή θα δείξουν ότι παίρνουν την Ευρώπη και το ευρώ στα σοβαρά»

Ο Σεντένο εξήρε, επίσης, τη σημασία της επίτευξης συμφωνίας για την εγγύηση των καταθέσεων, σημειώνοντας ότι «οι εικόνες των Ελλήνων πολιτών έξω από τις τράπεζες», κατά τη διάρκεια της κρίσης του 2015, «δεν είναι αποδεκτές και δεν πρέπει να τις ξαναδούμε».

Από την πλευρά του, ο Λετονός Ντομπρόβσκις απηύθυνε έκκληση για την άμεση λήψη αποφάσεων, επισημαίνοντας ότι «ήρθε η ώρα να περάσουμε από τις συζητήσεις στις αποφάσεις».

Κατά τον ίδιο, οι στόχοι των κρατών-μελών και της Κομισιόν αφορούν την τραπεζική ένωση, τον κοινό μηχανισμό εγγύησης καταθέσεων και τον ενιαίο μηχανισμό εκκαθάρισης των «προβληματικών» τραπεζών.

Αν σου άρεσε κάνε