Νέο μήνυμα του Ερντογάν για τους ρωσικούς S-400

Νέο μήνυμα του Ερντογάν για τους ρωσικούς S-400

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:17 Δημιουργία 12/06/18, 15:11

Νέο «λάδι στη φωτιά» της έντασης στις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ έριξε την Τρίτη ο Ταγίπ Ερντογάν, με τον Τούρκο πρόεδρο να αναφέρει μια ακόμα φορά πως η Άγκυρα θα προχωρήσει με την απόκτηση των ρωσικών S-400.

«Δε θα αγοράσουμε τους S-400 για να τους βάλουμε σε αποθήκη. Θα τους χρησιμοποιήσουμε στην ανάγκη. Είναι ένα αμυντικό σύστημα. Τι να το κάνουμε αν δεν το χρησιμοποιήσουμε», είπε αρχικά στα πλαίσια διακαναλικής συνέντευξης Τύπου στα ιδιωτικά δίκτυα TGRT Haber, TVNET, Beyaz TV και Αkit TV και συνέχισε πετώντας εξαπολύοντας επίθεση στις ΗΠΑ: «Θα βασιζόμαστε και πάλι στις ΗΠΑ; Χρόνια τους το ζητάμε κι απάντηση που μας δίνουν είναι: »δεν το επιτρέπει το κογκρέσο». Έχουμε κουραστεί μ’ αυτά».

Όσον αφορά τη συμφωνία με τη Ρωσία ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως «απάντησε στην προσφορά μας με μια πολύ δελεαστική πρόταση. Είπαν ότι θα αποδεχθούν ακόμη και συμπαραγωγή. Κι όσον αφορά στα δάνεια, μας πρόσφεραν πολύ καλούς όρους. Αυτή τη στιγμή τρέχει αυτή η διαδικασία».

Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία ανάμεσα στην Τουρκία και την Ρωσία για τα S-400 υπεγράφη τον Δεκέμβριο και έχει ξεσηκώσει έντονες αντιδράσεις στη Δύση και ειδικότερα στις ΗΠΑ. Ο λόγος είναι πως το ρωσικό σύστημα δεν μπορεί να εναρμονιστεί με αυτά του ΝΑΤΟ.

Αν σου άρεσε κάνε