Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στηρίζει τη συμφωνία Ελλάδας-Σκοπίων

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στηρίζει τη συμφωνία Ελλάδας-Σκοπίων

ΔΙΕΘΝΗ UPD 08:34 Δημιουργία 13/06/18, 08:24

Για μια «ιστορική συμφωνία» η οποία θα ενισχύσει την περιφερειακή ασφάλεια και ευημερία των δύο χωρών, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας τη στήριξή του στη συμφωνία Αθηνών-Σκοπίων για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Παράλληλα επαινείται η πολιτική βούληση που επέδειξαν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, ενώ γίνεται ειδική αναφορά στη μακροχρόνια προσπάθεια που κατέβαλε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες συγχαίρουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και (σ.σ. τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ) Ζόραν Ζάεφ και χαιρετίζουν την ιστορική συμφωνία για την επίλυση της διαφωνίας του ονοματολογικού. Αυτή η επίλυση θα ωφελήσει τις δύο χώρες και θα ενισχύσει την περιφερειακή ασφάλεια και ευημερία. Οι πρωθυπουργοί Ζάεφ και Τσίπρας επέδειξαν όραμα, θάρρος και επιμονή στην προσπάθειά τους για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. Χαιρετίζουμε επίσης την αφοσίωση του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς για τις συνεχείς προσπάθειές που κατέβαλε επί δύο δεκαετίες και πλέον για να τερματιστεί αυτή η διένεξη. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε αυτή τη συμφωνία, όπως ζήτησαν οι δύο χώρες», αναφέρει η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Αν σου άρεσε κάνε