Στα «μαχαίρια» Γαλλία-Γερμανία για το προσφυγικό

Στα «μαχαίρια» Γαλλία-Γερμανία για το προσφυγικό

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:08 Δημιουργία 13/06/18, 15:02

Φουντώνει η κόντρα Γαλλίας-Ιταλίας στον απόηχο του προσφυγικού, με αποκορύφωμα το μπλοκάρισμα της Ρώμης στην προσέλευση πλοίων με πρόσφυγες από την Αφρική στα λιμάνια της Ρώμης (βλέπε το χαρακτηριστικό παράδειγμα του Aquarius).

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρονται από τα γαλλικά media, η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των δύο χωρών, Μπρούνο Λεμέρ και Τζοβάνι Τρία, αναβλήθηκε. «Η επίσκεψη ακυρώθηκε μετά από αίτημα της Ιταλίας και λυπούμαστε για αυτό» ανέφερε πηγή από τη γαλλική κυβέρνηση στο Reuters. «Ελπίζουμε ότι η συνάντηση αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα» πρόσθεσε.

Εξάλλου και όπως μεταφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ιταλίας, ANSA, ο Γάλλος πρέσβης στη Ρώμη καλείται να δώσει εξηγήσεις για τα απαξιωτικά σχόλια που έχουν κάνει το τελευταίο χρονικό διάσημα αξιωματούχοι από το Παρίσι για τη σκληρή αντιμεταναστευτική γραμμή που κρατά η νέα ιταλική κυβέρνηση.

Πάνω σε αυτό το πλαίσιο, ο ακροδεξιός επικεφαλής της Λέγκας και νέος υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, απείλησε με δηλώσεις του την Τετάρτη για αναβολή της συνάντηση του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Παρασκευή, 15 Ιουνίου στο Ελιζέ.

«Αν δεν δοθούν επισήμως εξηγήσεις, ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε θα κάνει καλά να μην πάει στη Γαλλία» για τη συνάντηση αυτή, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σαλβίνι,

Αν σου άρεσε κάνε