Ισπανία: Με το «καλημέρα» παραίτηση υπουργού του Σάνστεθ λόγω σκανδάλου

Ισπανία: Με το «καλημέρα» παραίτηση υπουργού του Σάνστεθ λόγω σκανδάλου

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:56 Δημιουργία 13/06/18, 20:49

Σημαντικά προβλήματα για την νεοπαγή κυβέρνησης του Πέδρο Σάντσεθ στην Ισπανία έρχονται μετά από τη σημερινή παραίτηση του τέως -πλέον- υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μάξιμ Ουέρτα, εξαιτίας σκανδάλου προ δεκαετίας για φοροδιαφυγή εναντίον του ισπανικού δημοσίου.

Ήδη από το 2014 το Ανώτατο Δικαστήριο της Μαδρίτης τού είχε επιβάλει πρόστιμο 365.939 ευρώ. Όπως φαίνεται, ο πρώην πλέον υπουργός, το διάστημα 2006-2008, υπεξαίρεσε περίπου 250.000, ιδρύοντας την εταιρεία ALMAXIMO Profesionales de la Imagen.

Την αποκάλυψη της απάτης ακολούθησε σωρεία αντιδράσεων τόσο από το Partido Popular (PP) όσο και από το Podemos, με αποτέλεσμα ο Ουέρτα να παραιτηθεί δηλώνοντας «αυτό δεν το έκανα ως υπουργός. Το έκανα ως Μάξιμ Ουέρτα. Δεν πρόκειται για θέμα απιστίας. Δεν έκρυψα τίποτα. Συνεχίζω να εκπληρώνω τις φορολογικές μου υποχρεώσεις».

Πολλοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων, δε, αποκάλυψαν δηλώσεις του τωρινού πρωθυπουργού από το 2015, με τις οποίες δήλωνε ξεκάθαρα πως δεν θα ανεχόταν τέτοιες περιπτώσεις σε τυχόν δική του διακυβέρνηση.

Αν σου άρεσε κάνε