Ξεκίνησε ο πολιτικός εμφύλιος στην ΠΓΔΜ για τη συμφωνία

Ξεκίνησε ο πολιτικός εμφύλιος στην ΠΓΔΜ για τη συμφωνία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 21:51 Δημιουργία 13/06/18, 21:43

Αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίηση της συμφωνίας με την Ελλάδα για το Σκοπιανό εμφανίζεται η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, με το γραφείου του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ να προχωρά σε επιθετική ανακοίνωση στο διάγγελμα που έδωσε νωρίτερα μέσα στην Τετάρτη ο πρόεδρος της χώρας, Γκιόρκι Ιβάνοφ.

Σε σχετική ανακοίνωση των συνεργατών του κ. Ζάεφ, τονίζεται πως «για το μέλλον της χώρας δεν αποφασίζει ο Ιβάνοφ, αλλά οι πολίτες», καλώντας τον πρόεδρο της χώρας να «απομονωθεί πολιτικά».

«Η κυβέρνηση εκφράζει τη λύπη της, επειδή ο πρόεδρος, Γκιόργκι Ιβάνοφ, στο διάγγελμά του απέτυχε να ξεπεράσει την αδυναμία του και να δει την προοπτική που ανοίγεται» επεσήμανε η κυβέρνηση.

Και συνέχισε: Ο πρόεδρος Ιβάνοφ «δεν έχει κανένα αίσθημα ευθύνης και αναλαμβάνει πράξεις απαράδεκτης χειραγώγησης, κάτι που είναι επιζήμιο για τη χώρα και τους πολίτες και επενεργεί άμεσα κατά της ενίσχυσης της μακεδονικής ταυτότητας».

«Ο Ιβάνοφ δεν τάσσεται υπέρ της λύσης και δεν εργάζεται για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε., κάτι που αποτελεί για τους πολίτες προτεραιότητα υψηλού εθνικού συμφέροντος» έσπευσε να προσθέσει.

«Είμαστε αυτό που είμαστε και τελικά αυτό αναγνωρίζεται από όλους τους γείτονές μας, τη Δημοκρατία της Ελλάδας και τη διεθνή κοινότητα. Με την συμφωνία αυτή επιβεβαιώνεται και ενισχύεται η μακεδονική εθνική και πολιτιστική ταυτότητα, μια για πάντα» κατέληξε η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος Ιβάνοφ πρόσκειται πολιτικά στο εθνικιστικό κόμμα του πρώην πρωθυπουργού, Γκρουέφσκι.

Αν σου άρεσε κάνε