Διαψεύεται η διάσπαση CDU με το CSU στη Γερμανία

Διαψεύεται η διάσπαση CDU με το CSU στη Γερμανία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:11 Δημιουργία 15/06/18, 14:04

Στη διάψευση των δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο για διάσπαση της Χριστιανικής Ένωσης στη Γερμανία και για τέλος στη συνεργασία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Άγκελα Μέρκελ με τους Βαυαρούς Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) προχώρησαν στελέχη του δεύτερου κόμματος.

Η πληροφορία, η οποία που μεταδόθηκε στο Twitter από λογαριασμό, που φερόταν να ανήκει στο τηλεοπτικό δίκτυο Hessischer Fundfunk, προκάλεσε ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο της Φρακφούρτης και ενέτεινε τις πιέσεις στο ευρώ. Ωστόσο στη συνέχεια στέλεχος του CSU διέψευσε κατηγορηματικά την είδηση ως «ανοησία», με αποτέλεσμα το ευρώ να τεθεί σε τροχιά ανάκαμψης και οι απώλειες των μετοχών να περιοριστούν.

Παράλληλα εκπρόσωπος του Hessischer Fundfunk δήλωσε στο Reuters ότι ο λογαριασμός του Twitter από τον οποίο μεταδόθηκε η πληροφορία δεν είναι δικός του.

Το τελευταίο διάστημα επικρατεί πάντως ένταση στις σχέσεις των Μέρκελ- Ζέεχοφερ με αφορμή τους χειρισμούς στο καυτό μέτωπο της προσφυγικής κρίσης. Η καγκελάριος δέχεται πιέσεις για πιο σκληρή στάση, που θα ανακόψει τις προσφυγικές ροές στη χώρα. Ένταση πυροδοτεί το μεταναστευτικό και στις σχέσεις μεταξύ των κρατών- μελών της Ένωσης, με την Ιταλία να έχει έρθει σε ευθεία σύγκρουση τις τελευταίες ημέρες με τη Γαλλία και τη Μάλτα.

Αν σου άρεσε κάνε