Στα 50 δισ. δολ. οι δασμοί των ΗΠΑ στην Κίνα-Κλιμακώνεται ο εμπορικός πόλεμος

Στα 50 δισ. δολ. οι δασμοί των ΗΠΑ στην Κίνα-Κλιμακώνεται ο εμπορικός πόλεμος

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:00 Δημιουργία 15/06/18, 15:19

Ακόμα ένα σημαντικό βήμα προς την κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου με την Κίνα έκανε την Παρασκευή ο Ντόναλτ Τραμπ, με τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο να ανακοινώνει την επιβολή δασμών 25% σε εισαγωγές προϊόντων από την Κίνα.

Όπως ανέφερε ο Τραμπ, οι δασμοί θα τεθούν σε ισχύ από τις 6 Ιουλίου και θα αφορούν κινεζικά προϊόντα αξίας $50 δισ. τα οποία περιλαμβάνουν σημαντικές τεχνολογίες.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποιεί στην ανακοίνωση ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν επιπρόσθετους δασμούς, αν η Κίνα προχωρήσει σε αντίμετρα.

Ο Τραμπ πρόσθεσε πως στο στόχαστρο των δασμών περιλαμβάνονται και προϊόντα από το στρατηγικό σχέδιο «Μade in China 2025» της Κίνας για την παραγωγή υψηλής αξίας τεχνολογικών αγαθών, το «οποίο θα δώσει ώθηση στη μελλοντική οικονομική ανάπτυξη της Κίνας, αλλά θα πλήξει την οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ και σε πολλές άλλες χώρες».

Οι δασμοί θα επιβληθούν σε δύο φάσεις. Η πρώτη δέσμη μέτρων θα τεθεί σε ισχύ στις 6 Ιουλίου σε προϊόντα αξίας $34 δισ. και η δεύτερη θα εφαρμοστεί σε μεταγενέστερη περίοδο.

Αν σου άρεσε κάνε