Στη φυλακή ο πρώην υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ

Στη φυλακή ο πρώην υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:59 Δημιουργία 15/06/18, 19:16

Ομοσπονδιακό δικαστήριο στις ΗΠΑ αποφάσισε την Παρασκευή να ανακαλέσει τους όρους εγγύησης για τον πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Ντόναλτ Trαμπ, Πολ Μάναφορτ.

Η απόφαση σημαίνει πως ο Μάναφορτ θα φυλακιστεί μέχρι να γίνει η δίκη για την ανάμειξη του στην υπόθεση με τις φερόμενες ως σχέσεις του Τραμπ με τη Ρωσία.

Ο κ. Μάναφορτ είχε αποφύγει μέχρι τώρα τη φυλακή, καθώς παρέμενε σε κατ' οίκον περιορισμό και ήταν υποχρεωμένος να φορά συσκευή ηλεκτρονικού εντοπισμού.

Η δικαστής Έιμι Μπέρμαν-Τζάκσον αποφάσισε σήμερα να άρει αυτούς τους όρους και να διατάξει την προφυλάκισή του καθώς έκρινε ότι ο Πολ Μάναφορτ και ένας συνεργάτης του επιχείρησαν να επηρεάσουν μάρτυρες που πρόκειται να καταθέσουν στη δίκη του.

Η απόφαση της Μπέρμαν-Τζάκσον συνιστά μια νίκη για τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ ο οποίος υποστήριζε ότι ήταν αναγκαίο να οδηγηθεί ο Πολ Μάναφορτ στη φυλακή για να μην επηρέζει τους μάρτυρες. Σύμφωνα με τον Μιούλερ, τους τελευταίους μήνες επιχείρησε επανηλειμμένα να τηλεφωνήσει ή να στείλει μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου σε πρώην συνεργάτες του.

«Δεν μπορώ να κλείσω τ' αυτιά σ' αυτές τις κατηγορίες», είπε η δικαστής. «Προδώσατε την εμπιστοσύνη που σας δείξαμε πριν από έξι μήνες», πρόσθεσε, σύμφωνα με το BuzzFeed.

Αν σου άρεσε κάνε