Γιοχάνες Χαν: Τα Σκόπια θα πάρουν το «πράσινο φως» της ΕΕ στις 28 Ιουνίου

Γιοχάνες Χαν: Τα Σκόπια θα πάρουν το «πράσινο φως» της ΕΕ στις 28 Ιουνίου

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:29 Δημιουργία 16/06/18, 14:03

Βέβαιος ότι η ΠΓΔΜ θα λάβει το «πράσινο φως» στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της 28ης Ιουνίου και την ενταξιακή πρόσκληση από το ΝΑΤΟ τον Ιούλιο εμφανίσθηκε ο αρμόδιος Επίτροπος για θέματα διεύρυνσης της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, σε δηλώσεις του στην αυστριακή «Ντερ Στάνταρντ».

Εάν επιτευχθεί η πλειοψηφία των δύο τρίτων για τις συνταγματικές αλλαγές στο κοινοβούλιο επί τη βάσει ενός επιτυχούς δημοψηφίσματος, η Ελληνική βουλή θα είναι σε θέση να επικυρώσει το πρωτόκολλο εισδοχής στο ΝΑΤΟ

Ο κ. Χαν αναφέρει ότι συμφωνία Αθηνών – Σκοπίων είναι τεράστιας σημασίας για ολόκληρη την περιοχή, και δήλωσε πρόθυμος να υποστηρίξει προσωπικά το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στη γειτονική χώρα. «Το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο θα διεξαχθεί ένα δημοψήφισμα και έχω τεθεί στη διάθεσή τους να υποστηρίξει τη συμφωνία. Έχω κάποια επιρροή στη χώρα και είμαι προετοιμασμένος να τη χρησιμοποιήσω», λέει ο κ. Χαν που προσθέτει ότι θα ήταν καλύτερο το δημοψήφισμα να μη συνδεθεί με πρόωρες εκλογές.

«Είναι σημαντικό να μη συνδεθεί το δημοψήφισμα με πρόωρες εκλογές, επειδή θα μπορούσε να εξελιχθεί σε διακομματική διαμάχη. Κορυφαίοι αναλυτές της χώρας φαίνεται να το καταλαβαίνουν αυτό και το βλέπουν σαν επιτυχία και προς το συμφέρον ολόκληρης της περιοχής. Επομένως είμαι πεπεισμένος ότι το δημοψήφισμα θα λάβει την απαιτούμενη πλειοψηφία».

Αν σου άρεσε κάνε