Επεκτείνεται η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στο Ιράκ

Επεκτείνεται η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στο Ιράκ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:26 Δημιουργία 19/06/18, 15:20

Στην επέκταση της στρατιωτικής επιχείρησης στο βόρειο Ιράκ προχωρά η Τουρκία, με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου να δηλώνει την Τρίτη στο κανάλα NTV πως οι τουρκικές χερσαίες δυνάμεις προχωρούν προς την πόλη Καντίλ.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε πως ο χρόνος της επιχείρησης εναντίον των Κούρδων μαχητών (PKK) της Καντίλ, την οποία τουρκικά αεροπλάνα έχουν θέσει στο στόχαστρο πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες, δεν συνδέεται με τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Από την πλευρά του, ο στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι η τουρκική Πολεμική Αεροπορία σκότωσε 26 μαχητές και κατέστρεψε τις θέσεις των όπλων τους, καταφύγια και αποθήκες πυρομαχικών στη νοτιοανατολική Τουρκία και στο βόρειο Ιράκ αυτή την εβδομάδα.

Σε ανακοίνωση που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter, ο στρατός ανέφερε πως οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή και τη Δευτέρα (χθες) στις επαρχίες Ντιγιάρμπακιρ και Σιρνάκ και σε μια περιοχή του βόρειου Ιράκ όπου η αντάρτικη οργάνωση Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) έχει βάσεις.

Αν σου άρεσε κάνε