Ακτή Ελεφαντοστού: 18 νεκροί από πλημμύρες

Ακτή Ελεφαντοστού: 18 νεκροί από πλημμύρες

ΔΙΕΘΝΗ UPD 21:26 Δημιουργία 19/06/18, 21:22
Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Αμπιτζάν, την εμπορική πρωτεύουσα της Ακτής Ελεφαντοστού, λόγω της καταρρακτώδους βροχής που έπληξε την περιοχή κατά τη διάρκεια τη νύχτα της Δευτέρας, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.
Ένας ορμητικός χείμαρρος λάσπης και νερού κατέκλυσε την πόλη των 5 εκατομμυρίων κατοίκων τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, παρασύροντας αυτοκίνητα, καταστρέφοντας σπίτια και αφήνοντας εκατοντάδες ανθρώπους αποκομμένους.
«Αγνοούμε τον ακριβή αριθμό των τραυματιών» αλλά 115 άνθρωποι σώθηκαν από πυροσβέστες, και στρατιώτες, με τη βοήθεια πολιτών, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Σιντικί Ντιακιτέν, μετά την έκτακτη συνεδρίαση του διυπουργικού οργάνου διαχείρισης κρίσεων.
Η βροχή έπεφτε καταρρακτωδώς επί επτά ώρες στην πόλη, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλές συνοικίες ενώ στο Ατεκουμπέ πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της καθίζησης του εδάφους.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που πήγαν σε μια άλλη συνοικία, τη Σιτέ Αλαμπρά, είπαν ότι είδαν τοίχους να έχουν καταρρεύσει, πόρτες να έχουν διαλυθεί, ξεριζωμένους φοίνικες, αυτοκίνητα αναποδογυρισμένα σε δρόμους καλυμμένους από λάσπη και φερτά υλικά. Μεταξύ αυτών ήταν και ένα αυτοκίνητο 4x4 βάρους άνω των δύο τόνων.

Πολλοί κάτοικοι είπαν ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας το ύψος του νερού έφτασε τα δύο μέτρα.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στη ζωή μου», είπε ένας κάτοικος που είδε το αυτοκίνητό του να παρασύρεται σε απόσταση 600 μέτρων.

(Πηγή: ΑΜΠΕ)

Αν σου άρεσε κάνε