Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα υπέκυψε σε πιέσεις της Δύσης για τους «8»

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα υπέκυψε σε πιέσεις της Δύσης για τους «8»

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:56 Δημιουργία 22/06/18, 15:49

Ακόμα μια αναφορά για την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών που βρίσκονται στην Ελλάδα και κατηγορούνται ως πραξικοπηματίες από την Άγκυρα έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε συνέντευξη του στο κρατικό δίκτυο, TRT Haber, μεταξύ άλλων ο τούρκος ΥΠΕΞ, ότι παρά το γεγονός ότι η χώρα του, η Τουρκία, έχει διαφορές με την Ελλάδα, κανείς δεν περίμενε «να στηρίξουν τους πραξικοπηματίες, εχθρούς της Δημοκρατίας. Ξέρουμε ότι ασκήθηκαν πιέσεις από τη δυτική Ευρώπη», υποστήριξε, αρνούμενος να κατονομάσει ποιες χώρες εννοεί.
«Εμείς θα θέλαμε να μας τους δώσουν αμέσως, μπορούσαν να τους δώσουν. Στην πραγματικότητα εγώ πιστεύω στην ειλικρίνεια του Τσίπρα, και σε αυτό το θέμα όπως και του κ. Κοτζιά. Αλλά ό,τι έγινε, έγινε. Κάποιοι έκαναν παρεμβάσεις», είπε ο κ. Τσαβούσογλου.
Στη συνέχεια ανέφερε: «Η κυβέρνηση από την άλλη πηγαίνει αυτή την απόφαση σε ανώτερο δικαστήριο. Εδώ περιμέναμε κάποιου είδους αλληλεγγύη από την Ελλάδα, έστω και αν υπάρχουν ζητήματα μεταξύ μας που δεν τα έχουμε λύσει. Δεν περιμέναμε μια τέτοια απόφαση από την Ελλάδα. Δεν περιμέναμε να στηρίξουν τους πραξικοπηματίες εχθρούς της δημοκρατίας», ολοκλήρωσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Αν σου άρεσε κάνε