Χωρίς λύση για το μεταναστευτικό στη Σύνοδο Κορυφής, ξεκαθάρισε η Μέρκελ

Χωρίς λύση για το μεταναστευτικό στη Σύνοδο Κορυφής, ξεκαθάρισε η Μέρκελ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:48 Δημιουργία 22/06/18, 17:41

Κατηγορηματική για το ότι δεν πρόκειται να υπάρξει λύση για το θέμα του μεταναστευτικού στην Ευρώπη στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ την ερχόμενη εβδομάδα (28 και 29 Ιουνίου) εμφανίστηκε την Παρασκευή η Άγκελα Μέρκελ.

«Γνωρίζουμε ότι δεν θα υπάρξει λύση σε επίπεδο των 28 κρατών μελών επί ενός συνολικού πακέτου για τα μεταναστευτικά ζητήματα» στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, επισήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στο Λίβανο.

Την ώρα που η Ευρώπη παραμένει βαθιά διχασμένη στο θέμα αυτό, η κ. Μέρκελ επέμεινε στην αναγκαιότητα να επιτευχθούν σύντομα «συμφωνίες σε διμερές, τριμερές και πολυμερές επίπεδο» κατά τη διάρκεια της μίνι Συνόδου της Κυριακής.

«Σίγουρα όλες οι χώρες δεν επηρεάζονται με τον ίδιο τρόπο» από το πρόβλημα, υπογράμμισε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης από τη Βηρυτό, που έκανε δηλώσεις έχοντας στο πλευρό της τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι.

«Την Κυριακή θα μας δοθεί η ευκαιρία μιας πρώτης ανταλλαγής απόψεων με τα ενδιαφερόμενα κράτη μέλη» συνέχισε η καγκελάριος της Γερμανίας, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια συνάντηση εργασίας και δεν εκδοθεί, μετά το πέρας της, κοινό ανακοινωθέν.

Αν σου άρεσε κάνε