Φονικές πλημμύρες στο Βιετνάμ

Φονικές πλημμύρες στο Βιετνάμ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 09:26 Δημιουργία 26/06/18, 09:23

Στους 15 αυξήθηκαν οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στο Βιετνάμ, με τις αρχές της χώρας να προειδοποιούν ότι ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να διευρυνθεί, καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν νέες καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις.

Η επαρχία Λάι Τσάου, 470 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το Χανόι, είναι αυτή που επλήγη περισσότερο. Τουλάχιστον 12 άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στη συγκεκριμένη περιοχή, όπως δήλωσε ο Λι Τρονγκ Κουάνγκ, αντιπρόεδρος της Λαϊκής Επιτροπής της επαρχίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα περισσότερα από τα θύματα πνίγηκαν όταν παρασύρθηκαν από ορμητικούς χείμαρρους ή θάφτηκαν εξαιτίας κατολισθήσεων, που προκάλεσαν οι συνεχείς βροχοπτώσεις που σημειώνονται.

«Ετοιμαζόμαστε για περισσότερες βροχοπτώσεις τις επόμενες ημέρες και φοβάμαι ότι ο απολογισμός των νεκρών στην επαρχία θα αυξηθεί, καθώς 11 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται», τόνισε ο Κουάνγκ.

Στο Βιετνάμ ο κίνδυνος των φυσικών καταστροφών χαρακτηρίζεται υψηλός, με εκατοντάδες ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους από πλημμύρες και τυφώνες κάθε χρόνο. Το 2017, οι φυσικές καταστροφές στοίχισαν τη ζωή σε 389 ανθρώπους και προκάλεσαν τον τραυματισμό άλλων 668, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Στη γειτονική επαρχία Χα Γκιάνγκ, οι πλημμύρες στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, όπως γνωστοποίησε η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Καταστροφών. Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις έχουν επίσης προκαλέσει υλικές ζημιές αξίας 141 δισεκατομμυρίων ντονγκ (5,25 εκατ. ευρώ), σύμφωνα με την ίδια Υπηρεσία.

Αν σου άρεσε κάνε