Μέρκελ: «Θα χρειαστεί χρόνος για το μεταναστευτικό»

Μέρκελ: «Θα χρειαστεί χρόνος για το μεταναστευτικό»

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:14 Δημιουργία 26/06/18, 14:57

Τη θέση πως η επερχόμενη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (στις 28 και 29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες) δεν πρόκειται να «βγάλει» συμφωνία για το μεταναστευτικό επανέλαβε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, μετά από συνάντηση που είχε με τον νέο πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, στο Βερολίνο.

«Δν θα υπάρξει λύση για ολόκληρο το πακέτο για το άσυλο, δηλαδή και για τις επτά οδηγίες, έως την Παρασκευή» ανέφερε η Μέρκελ, προσθέτοντας ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να εργαστούν πάνω σε δύο οδηγίες.

«Γι’ αυτόν τον λόγο μίλησα για συνεργασία με χώρες που δείχνουν προθυμία όσον αφορά όλες τις διαστάσεις της μεταναστευτικής πολιτικής, ο Ισπανός πρωθυπουργός μίλησε για την εξωτερική διάσταση και εγώ μίλησα για την εσωτερική διάσταση και σε αυτό το πνεύμα θα έχουμε περαιτέρω συνομιλίες τις ερχόμενες ημέρες» διευκρίνισε.

Από την πλευρά του ο Σάντσεθ δήλωσε ότι το θέμα της μετανάστευσης μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσω μιας κοινής ευρωπαϊκής προσέγγισης και ότι οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να μοιραστούν το βάρος μεταξύ τους. Δεσμεύτηκε επίσης, έχοντας δίπλα του την καγκελάριο, να συνεργαστεί στενά με τη Γερμανία για την εξεύρεση κοινών λύσεων σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση.

Η Μέρκελ είχε δηλώσει την Κυριακή ότι θα επιδιώξει απευθείας συμφωνίες με μεμονωμένα κράτη της ΕΕ πάνω στο ζήτημα αυτό.

Αν σου άρεσε κάνε