Επίθεση με νεκρούς και τραυματίες σε γραφεία εφημερίδας

Επίθεση με νεκρούς και τραυματίες σε γραφεία εφημερίδας

ΔΙΕΘΝΗ UPD 23:21 Δημιουργία 28/06/18, 23:12

Αιματηρή επίθεση σημειώθηκε στα γραφεία εφημερίδας στην πόλη Αννάπολις, στο Μέριλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν άγνωστος εισέβαλε στο κτίριο και άνοιξε πυρ αδιακρίτως.

Ο δράστης, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, πυροβόλησε στο εσωτερικό της αίθουσας σύνταξης της εφημερίδας «The Capital».

Η αστυνομία κάνει λόγο για «πολλούς νεκρούς και τραυματίες», δίχως ωστόσο, να διευκρινίζεται ο ακριβής αριθμός των θυμάτων.

Ο δράστης φέρεται να έχει συλληφθεί, ενώ ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας παραμένουν στο σημείο.

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Φιλ Ντέιβις δήλωσε ότι πολλοί άνθρωποι δέχθηκαν πυροβολισμούς.
«Δεν μπορώ να πω περισσότερα και δεν θέλω να δηλώσω κανέναν νεκρό, αλλά είναι θλιβερό», δήλωσε. Δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός θυμάτων.

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό από το να ακούς ανθρώπους να πυροβολούνται, ενώ είσαι κάτω από το γραφείο σου και μετά να ακούς τον ένοπλο να ξαναγεμίζει το όπλο του», πρόσθεσε ο Ντέιβις.

Η αστυνομία της Βαλτιμόρης ανακοίνωσε ότι δυνάμεις της έχουν αναπτυχθεί στο σημείο.

«Το κτίριο έχει ανακοινωθεί και οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες εντός του κτιρίου», τόνισε με ανάρτηση στο twitter η τοπική αστυνομία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και οι επιτελείς του Λευκού Οίκου έχουν ενημερωθεί για το περιστατικό.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της κομητείας Anne Arundel, Ryan Frashure, δήλωσε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις κάνουν το καλύτερο δυνατό για να κρατήσουν ασφαλής τους ανθρώπους. «Προσπαθούμε για όσο το δυνατό λιγότερα θύματα. Εκκενώνουμε το κτίριο, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι ο κόσμος είναι καλά»

«Υπάρχουν ένα σωρό λόγοι που μπορεί να οδήγησαν σε αυτό. Επίσης, υπάρχουν και άλλα σημαντικά σημεία που πρέπει να ερευνήσουμε. Αν υπάρχουν άλλοι ένοπλοι, μπορεί να είναι παραπάνω από ένας, αν υπάρχουν βόμβες ή κάτι τέτοιο» πρόσθεσε.

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ, Λάρι Χόγκαν, εξέφρασε την θλίψη του για το αιματηρό περιστατικό στην εφημερίδα, ενώ προειδοποίησε τους πολίτες να μείνουν μακριά από το σημείο των πυροβολισμών.

«Είμαι συντετριμμένος για την τραγωία στην Αννάπολις. Είμαι σε επαφή με τις αρχές της κομητείας και την αστυνομία. Παρακαλώ να υπακούτε σε όλες τις συστάσεις και να μείνετε μακριά από την περιοχή. Προσευχόμαστε για όλους όσους βρέθηκαν στο σκηνικό και γι την κοινότητά μας», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter o Χόγκαν.

Αν σου άρεσε κάνε