Politico: «Εύθραυστη ειρήνη» ανάμεσα σε Μέρκελ και Ζεεχόφερ

Politico: «Εύθραυστη ειρήνη» ανάμεσα σε Μέρκελ και Ζεεχόφερ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:04 Δημιουργία 03/07/18, 14:57

Για περιορισμένη εφαρμογή τη συμφωνίας για το μεταναστευτικό, στην οποία κατέληξαν η Άγγελα Μέρκελ και ο Χορστ Ζεεχόφερ, κάνει λόγο σημερινό δημοσίευμα της η ιστοσελίδα Politico, το οποίο επισημαίνει πως η ειρήνη ανάμεσα στους δύο αρχηγούς είναι «εύθραυστη».

Η ιστοσελίδα χαρακτηρίζει τη συμφωνία, ως «συμβιβασμό», υπογραμμίζοντας ότι επιτρέπει και στις δύο πλευρές να υποστηρίξουν ότι κέρδισαν.

«Η καγκελάριος μπορεί να ισχυρίζεται ότι απέφυγε τις μονομερείς ενέργειες και το CSU ότι πίεσε τη Μέρκελ να αποδεχτεί αυστηρότερες συνοριακές πολιτικές απ’ ό,τι θα ήθελε», γράφει η ιστοσελίδα και προσθέτει ότι με τις προσφυγικές ροές να είναι μειωμένες σε επίπεδα ακόμα και πριν από την κρίση του 2015, η πρακτική εφαρμογή της συμφωνίας της Δευτέρας είναι περιορισμένη, τουλάχιστον για την ώρα. Ωστόσο, σε μία περιοχή που νιώθει ακόμα εκτεθειμένη στην απειλή ενός ακόμα προσφυγικού κύματος, η συμβολική σημασία της κίνησης θα είναι σημαντική για το CSU.

Το πιο πιεστικό ερώτημα αφορά στη βραχυπρόθεσμη πολιτική συνέπεια για τη Μέρκελ και την κυβέρνησή της, σημειώνει η ιστοσελίδα.«Η διαμάχη κατέδειξε το βαθμό στον οποίο πολλοί εντός της συμμαχίας της Μέρκελ, συμπεριλαμβανομένου και ενός σημαντικού αριθμού χριστιανοδημοκρατών, είναι δυσαρεστημένοι από την ηγεσία της», ενώ δεν λείπουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι η επιτυχία της στη διαχείριση της τωρινής κρίσης με το CSU θα της επιτρέψει να ισχυροποιήσει την εξουσία της στο κόμμα. Ωστόσο, άλλοι υποστηρίζουν ότι η καγκελάριος εξέρχεται αποδυναμωμένη από αυτή την κρίση, η οποία υπερτόνισε το πόσο ευάλωτη είναι και οι κήνσορές της θα παραμείνουν», καταλήγει το Politico.

Αν σου άρεσε κάνε