Τουλάχιστον 7 νεκροί από νέο ναυάγιο στη Μεσόγειο

Τουλάχιστον 7 νεκροί από νέο ναυάγιο στη Μεσόγειο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:38 Δημιουργία 03/07/18, 17:33

Ακόμα ένα ναυάγιο με νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν στην Ευρώπη σημειώθηκε την Τρίτη, με τουλάχιστον 7 άτομα, μεταξύ των οποίων και 2 παιδιά, να χάνουν τη ζωή τους όταν σκάφος που τους μετέφερε ναυάγησε ανοιχτά της Λιβύης.

Όπως μεταφέρει το ΑΜΠΕ, ο καπετάνιος ενός σκάφους του λιβυκού Πολεμικού Ναυτικού δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως διασώθηκαν 123 άνθρωποι.

Οι σοροί πέντε μεταναστών, που ήταν νεκροί όταν έφθασαν οι ομάδες διάσωσης, δεν κατέστη δυνατό να ανασυρθούν, διευκρίνισε ο Ράμι Γκομέιντ.

Πρόσθεσε πως δύο παιδιά βρέθηκαν νεκρά πάνω στο σκάφος, διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για τις περιστάσεις του θανάτου τους.

Οι διασωθέντες οδηγήθηκαν στο λιμάνι της Τρίπολης. Αναμένεται να μεταφερθούν σε ένα κέντρο κράτησης της λιβυκής πρωτεύουσας, πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως το νέο ναυάγιο αυξάνει σε σχεδόν 180 τον αριθμό των μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους ή κηρύχθηκαν αγνοούμενοι στη Μεσόγειο από την Παρασκευή, βάσει των αριθμών που έχει δημοσιοποιήσει η λιβυκή ακτοφυλακή.

Την Παρασκευή ανασύρθηκαν τα πτώματα τριών βρεφών, ενώ περίπου 100 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, κηρύχθηκαν αγνοούμενοι μετά το ναυάγιο του πλεούμενου στο οποίο είχαν επιβιβαστεί.

Άλλοι 63 μετανάστες, το πλεούμενο των οποίων βυθίστηκε ανοικτά των δυτικών ακτών της Λιβύης εξακολουθούν να αγνοούνται από την Κυριακή (προχθές), σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πολεμικού Ναυτικού της Λιβύης Αγιούμπ Κάσεμ.

Αν σου άρεσε κάνε