Επίθεση Τραμπ σε ΕΕ για το ΝΑΤΟ και το εμπόριο

Επίθεση Τραμπ σε ΕΕ για το ΝΑΤΟ και το εμπόριο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:24 Δημιουργία 09/07/18, 15:14

Με συγκρουσιακές,,, διαθέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα προσέλθει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ, αύριο στις Βρυξέλλες για την ετήσια Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, με τον Αμερικανό ηγέτη να θέτει ζήτημα για τις εμπορικές σχέσεις της Ουάσινγκτον με τις Βρυξέλλες.

Σε ανάρτηση που έκανε στο Twitter, ο Τραμπ υπογραμμίζει πως οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να αυξήσουν τη χρηματοδοτική εισφορά τους στη Συμμαχία, λέγοντας χαρακτηριστικά «οι ΗΠΑ ξοδεύουν στο ΝΑΤΟ πολλά περισσότερα από κάθε άλλη χώρα. Αυτό δεν είναι δίκαιο ούτε και αποδεκτό. Αν και αυτές οι χώρες έχουν αυξήσει τις εισφορές τους από τότε που ανέλαβα την προεδρία, πρέπει να κάνουν περισσότερα. Η Γερμανία δίνει 1% (του ΑΕΠ της) και οι ΗΠΑ 4% και το ΝΑΤΟ ωφελεί την Ευρώπη πολύ περισσότερο από τις ΗΠΑ. Με κάποιους υπολογισμούς, οι ΗΠΑ πληρώνουν 90% για το ΝΑΤΟ και πολλές άλλες χώρες δεν βρίσκονται πουθενά κοντά στη δέσμευση του 2%».

Ακόμα, κάνοντας αναφορά στον εμπορικό πόλεμο που έχει ξεκινήσει μεταξύ ΗΠΑ - ΕΕ, ο Τραμπ υπογραμμίζει πως «η ΕΕ έχει εμπορικό πλεόνασμα 151 δισ. δολαρίων με τις ΗΠΑ, με μεγάλους εμπορικούς δασμού σε αμερικανικά προϊόντα. ΟΧΙ» ολοκληρώνεται η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου.



Αν σου άρεσε κάνε