Εισαγγελική παρέμβαση για το σκίτσο Κιλιτσντάρογλου στο Twitter

Εισαγγελική παρέμβαση για το σκίτσο Κιλιτσντάρογλου στο Twitter

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:46 Δημιουργία 18/07/18, 15:14

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε ένα σκίτσο που μοιράστηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ειδικότερα, ο αρχηγός του CHP άσκησε κριτική στον Τούρκο πρόεδρο, για τη δίωξη που ασκήθηκε εναντίον αποφοίτων του Τεχνικού Πανεπιστημίου Μέσης Ανατολής που είχαν φτιάξει ένα μεγάλο πανό για την τελετή αποφοίτησής τους στις 6 Ιουλίου στην Άγκυρα, το οποίο απεικόνιζε ζώα τα πρόσωπα των οποίων έμοιαζαν με τον Ερντογάν. Το σκίτσο είχε τίτλο «Ο Κόσμος του Ταγίπ».

Στην ανάρτησή του ο Κιλιτσντάρογλου μαζί με τη φωτογραφία, έγραψε: «Θα ανεχτείς την κριτική και το χιούμορ! Δεν μπορείς να το αποφύγεις στέλνοντάς με στην φυλακή».

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ο Γενικός εισαγγελέας, μετά την ανάρτηση, ξεκίνησε έρευνα για προσβολή του Προέδρου της Τουρκίας.

Το ίδιο σκίτσο πάντως αρχικά δημοσιευθεί από ένα σατιρικό περιοδικό πριν από 13 χρόνια, γεγονός που είχε οδηγήσει τον τότε πρωθυπουργό Ερντογάν να καταθέσει αγωγή για δυσφήμηση. Ωστόσο δικαστήριο της Άγκυρας είχε απορρίψει την υπόθεση, επικαλούμενο την ελευθερία του λόγου.

Αν σου άρεσε κάνε