Αιματηρό σκηνικό στη Γερμανία-Άγνωστος μαχαίρωσε επιβάτες σε λεωφορείο

Αιματηρό σκηνικό στη Γερμανία-Άγνωστος μαχαίρωσε επιβάτες σε λεωφορείο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:06 Δημιουργία 20/07/18, 16:22

Λήξη συναγερμού σήμανε στη βόρεια Γερμανία και συγκεκριμένα στην πόλη Λούμπεκ, όπου σημειώθηκε αιματηρή επίθεση από άγνωστο άνδρα, που εισέβαλε σε λεωφορείο, σκορπίζοντας τον πανικό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, συνολικά 8 άτομα έχουν τραυματιστεί, ενώ ο δράστης της επίθεσης, ηλικίας 35 ετών, είναι υπό κράτηση.

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ο επιτιθέμενος άφησε το σακίδιο του να πέσει και στη συνέχεια έβγαλε το όπλο του. Ο οδηγός σταμάτησε το λεωφορείο και στη συνέχεια χτυπήθηκε από τον ύποπτο. Προηγουμένως είχε προλάβει να ανοίξει τις πόρτες προκειμένου να βγουν οι επιβάτες.

H αστυνομία της περιφέρειας που ήταν κοντά στο συμβάν και έδρασε άμεσα, ενημέρωσε πως εξετάζει την κατάσταση και θα δώσει περισσότερες πληροφορίες αργότερα.

Ακόμα, έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της υπόθεσης με τους αστυνομικούς να μην αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο, ούτε αυτό της τρομοκρατίας.

«Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, περιλαμβανομένου του τρομοκρατικού υπόβαθρου» δήλωσε η γενική εισαγγελέας Ούλα Χινγκστ.

Σύμφωνα με τον Λόταρ Χ., έναν αυτόπτη μάρτυρα ηλικίας 87 ετών, που μίλησε στη Lübecker Nachrichten, «οι επιβάτες πήδηξαν από το λεωφορείο φωνάζοντας. Ήταν τρομακτικό. Έπειτα, οι τραυματίες απομακρύνθηκαν. Ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα κουζινομάχαιρο» εξήγησε ο 87χρονος.

Αν σου άρεσε κάνε