Στους 2 οι νεκροί από τους πυροβολισμούς στο Τορόντο

Στους 2 οι νεκροί από τους πυροβολισμούς στο Τορόντο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:15 Δημιουργία 23/07/18, 15:03

Η αστυνομία του Οντάριο ανακοίνωσε πως ένα δεύτερο άτομο έχασε τη ζωή του μετά από τους πυροβολισμούς ενός άνδρα εναντίον 14 ατόμων στην ελληνική συνοικία του Καναδά στο Τορόντο.

Η επρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, Μόνικα Χάντον, δήλωσε πως τρία άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, μαζί με τον δράστη, στην επίθεση στην Ντάνφορθ Στριτ. Δε δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητα του δεύτερου θύματος. Η αστυνομία είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα πως ένα άτομο κατέληξε το βράδυ της Κυριακής (τοπική ώρα) και πως μια νεαρή γυναίκα ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, 12 άτομα έχουν τραυματιστεί από τους πυροβολισμούς.

«Το περιστατικό αποτελεί μία ακόμη απόδειξη του προβλήματος με την οπλοκατοχή», δήλωσε ευθύς αμέσως ο δήμαρχος του Τορόντο Τζον Τόρι. «Τα όπλα είναι πολύ εύκολα διαθέσιμα σε πολύ κόσμο», πρόσθεσε.

Την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία του Τορόντο τοποθέτησε 200 επιπλέον αστυνομικούς σε συγκεκριμένες συνοικίες. Οι αστυνομικοί καλούνται να περιπολούν από τις 7:00 το απόγευμα έως τις 3:00 τα ξημερώματα, οπότε καταγράφονται τα περισσότερα περιστατικά βίας.

Οι θάνατοι σε ανάλογα επεισόδια με πυροβολισμούς αυξήθηκαν στους 26 μέχρι στιγμής το 2018, δηλαδή κατά 53% σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017, όταν είχαν σημειωθεί 17. Τα περιστατικά βίας στα οποία σημειώθηκε χρήση όπλων αυξήθηκαν στα 212 φέτος, κατά 13% από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι, όταν είχαν καταγραφεί 188.

Αν σου άρεσε κάνε