Ο Ιμράν Χαν νικητής των εκλογών στο Πακιστάν

Ο Ιμράν Χαν νικητής των εκλογών στο Πακιστάν

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:38 Δημιουργία 26/07/18, 16:36

Ο Ιμράν Χαν, ο πρώην αστέρας του κρίκετ είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών στο Πακιστάν.

Εν αναμονή των οριστικών αποτελεσμάτων, ο Χαν προηγείται με μεγάλη διαφορά του αντιπάλου του, του φυλακισμένου πρώην πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ.

«Πετύχαμε. Έχουμε λαϊκή εντολή», δήλωσε από την κρατική τηλεόραση ο Χαν. Σε κάθε περίπτωση, πολιτικοί αναλυτές προβλέπουν ότι το κόμμα του (PTI) δεν καταφέρει να εξασφαλίσει πλειοψηφία, οπότε θα αναζητήσει συμμαχίες για μία κυβέρνηση συνασπισμού. Ο ίδιος μάλιστα απηύθυνε έκκληση στους αντιπάλους του να ενώσουν όλοι μαζί τις δυνάμεις τους, στο όνομα της ανάπτυξης του Πακιστάν.

Η βία σημάδεψε την εκλογική διαδικασία. Μία μόνο βομβιστική επίθεση σε εκλογικό κέντρο είχε ως αποτέλεσμα 31 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Και η προεκλογική εκστρατεία ωστόσο χαρακτηρίστηκε ως μία από τις πιο «βρώμικες» στην ιστορία του Πακιστάν με σκοπό την εκλογή του Χαν.

Χαρισματικός αριστοκράτης, που οδήγησε το Πακιστάν στην κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου στο κρίκετ το 1992, ο Χαν κατηγορείται ότι επωφελήθηκε από τη στρατιωτική παρέμβαση.

Οι εκλογές αυτές συνιστούν τη δεύτερη δημοκρατική μετάβαση της εξουσίας από τη μία κυβέρνηση στην άλλη σε μια χώρα όπου έχουν σημειωθεί πολλά πραξικοπήματα του στρατού και πολιτικές δολοφονίες.

Αν σου άρεσε κάνε