Η Κύπρος κέρδισε τη δίκη κατά της MIG

Η Κύπρος κέρδισε τη δίκη κατά της MIG

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:49 Δημιουργία 27/07/18, 20:47

Το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο του Παρισιού απέρριψε όλα τα επιχειρήματα της ΜΙG και άλλων και επιπλέον επιδίκασε 5 εκατ. ευρώ υπέρ της Κυπριακής Δημοκρατίας για τα έξοδα της δίκης.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η δικαστική διαμάχη στο Διεθνές Διαιτητικό στο Παρίσι βρίσκόταν σε εξέλιξη πέραν των τεσσάρων ετών, με την Κυπριακή Δημοκρατία να κατηγορείτο από την MIG και άλλα 18 νομικά και φυσικά πρόσωπα ότι με λάθη και παραλείψεις της αξιωματούχοι του κράτους οδήγησαν στην καταστροφή την Λαϊκή Τράπεζαοδηγώντας στο τέλος και στο κλείσιμο της.

Η MIG διεκδικούσε περίπου 800 εκατ., ευρώ ενώ τα υπόλοιπο 400 εκατ., ευρώ τα διεκδικούν φυσικά πρόσωπα και άλλες νομικές οντότητες.

Η προσφυγή εναντίον της Δημοκρατίας βρισκόταν ενώπιον του Διεθνούς Διαιτητικού από τις 27 Σεπτεμβρίου του 2013 και είναι τελεσίδικη.

Την ίδια ώρα «η κυπριακή κυβέρνηση εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου, το οποίο απέρριψε αξιώσεις της MIG Α. Βγενόπουλου και άλλων έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.

Είναι πολύ σημαντικό, σημειώνει, ότι «αποφεύχθηκε οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη σχετικά με υπέρογκες απαιτήσεις που αδικαιολόγητα ηγέρθησαν εις βάρος της χώρας μας».

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συγχαίρει τη νομική υπηρεσία, την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, το υπουργείο Οικονομικών και όσους άλλους συνέβαλαν για να κερδηθεί αυτή η νομική μάχη και να δικαιωθεί η Κυπριακή Δημοκρατία.

Αν σου άρεσε κάνε