ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανοίγει κόντρα με δισεκατομμυριούχο υποστηρικτή των Ρεπουμπλικανών

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανοίγει κόντρα με δισεκατομμυριούχο υποστηρικτή των Ρεπουμπλικανών

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:28 Δημιουργία 31/07/18, 17:25

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε με σφοδρότητα σήμερα στους αδελφούς Κόουκ, δύο πάμπλουτους βιομηχάνους που είναι από τους πιο γενναιόδωρους δωρητές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, όμως επικρίνουν τον πρόεδρο, ο οποίος τους χαρακτήρισε «οπαδούς της παγκοσμιοποίησης» και πρόσθεσε πως αποτελούν «ανέκδοτο».

«Το δίκτυό τους είναι πολύ υπερτιμημένο, τους έχω νικήσει σε κάθε ευκαιρία», έγραψε πρωί-πρωί ο Τραμπ με οργίλο ύφος στο Twitter.

«Οι Αδελφοί Κόουκ, οι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης, που έχουν γίνει ανέκδοτο στους πραγματικούς ρεπουμπλικανικούς κύκλους, είναι αντίθετοι στα ισχυρά σύνορα και στο ισχυρό εμπόριο. Ουδέποτε επεδίωξα την υποστήριξή τους επειδή δεν χρειάζομαι τα χρήματά τους ούτε κακές ιδέες», πρόσθεσε ο πρόεδρος κατηγορώντας τους δύο αδελφούς, τον Τσαρλς και τον Ντέιβιντ Κόουκ, που έκαναν περιουσία στη βιομηχανική χημεία, ότι θέλουν να προστατεύσουν μόνο τα συμφέροντά τους και να εμποδίσουν τη φορολόγηση των δραστηριοτήτων τους που είναι εγκατεστημένες στο εξωτερικό.

Η επίθεση εναντίον των αδελφών Κόουκ έρχεται την ώρα που το κόμμα υπολογίζει στις πολύ γενναιόδωρες χρηματοδοτήσεις τους για να υποστηρίξει υποψηφίους του σε όλη τη χώρα στις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου, προσπαθώντας να διατηρήσει πάση θυσία την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία.

Η οργή του ενοίκου του Λευκού Οίκου ενδέχεται να οφείλεται στις πληροφορίες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη δυσαρέσκεια των αδελφών Κόουκ για την πολιτική του προέδρου κυρίως στο εμπόριο και τη μετανάστευση, αφού είχαν προηγουμένως υποστηρίξει τη μαζική μείωση φόρων που είχε ψηφιστεί στην αρχή της προεδρίας Τραμπ καθώς και τους διορισμούς δικαστών που έχει κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος.

(Πηγή: ΑΜΠΕ)

Αν σου άρεσε κάνε