Ο Τραμπ «πυρόβολησε»: Επιβολή κυρώσεων σε 2 Τούρκους υπουργούς

Ο Τραμπ «πυρόβολησε»: Επιβολή κυρώσεων σε 2 Τούρκους υπουργούς

ΔΙΕΘΝΗ UPD 21:29 Δημιουργία 01/08/18, 20:59

Σε νέα επίπεδο πηγαίνει η κόντρα μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας, με την εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου να ανακοινώνει το βράδυ της Τετάρτης την επιβολή κυρώσεων κατά δύο Τούρκων κορυφαίων αξιωματούχων.

Ειδικότερα, η εκπρόσωπος Τύπου του Τραμπ, Σάρα Σάντερς ανακοίνωσε πως το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών επιβάλει οικονομικές κυρώσεις εις βάρος του Τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης Αμπντουλαμίτ Γκιούλ και εις βάρος του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σογιούλ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ΥΠΟΙΚ «παγώνει» όλα τα περιουσιακά στοιχεία των δύο Τούρκων στις ΗΠΑ και απαγορεύει τις αμερικανικές εταιρίες να διατηρούν συναλλαγές με τους δύο υπουργούς του Ερντογάν.

Οι κυρώσεις έρχονται για την συνεχιζόμενη κράτηση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον από την πλευρά της Άγκυρας για την υπόθεση του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν το 2016, ανέφερε η Σάντερς.

Ο Μπράνσον, που ζει στην Τουρκία για περισσότερα από 20 χρόνια, κατηγορείται ότι παρείχε βοήθεια σε υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα τον οποίο οι τουρκικές αρχές θεωρούν «ενορχηστρωτή» της απόπειρας πραξικοπήματος του 2016. Κατηγορείται επίσης ότι παρείχε στήριξη στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) αλλά και για κατασκοπεία.

Αν σου άρεσε κάνε