Με αύξηση δασμών έως και 60 δισ. δολάρια απαντά η Κίνα στις ΗΠΑ

Με αύξηση δασμών έως και 60 δισ. δολάρια απαντά η Κίνα στις ΗΠΑ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:18 Δημιουργία 03/08/18, 15:08

Νέα αναταραχή για την εμπορική σύγκρουση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας και τις επιπτώσεις που θα έχει ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομικών του κόσμου έρχονται την Παρασκευή. με ειδήσεις από την ασιατική χώρα.

Ειδικότερα, η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως σε περίπτωση που η κυβέρνηση του Ντόναλτ Τραμπ προχωρήσει με την επιβολή νέων κυρώσεων προς τα κινεζικά προϊόντα, τότε θα επιβάλει δασμούς ύψους 60 δισ. δολαρίων για την εισαγωγή αμερικανικών προϊόντων επί κινεζικού εδάφους.

Σύμφωνα με τους Κινέζους, τα μέτρα θα αφορούν την επιβολή δασμών από 5%, 10%, 20% και 25% για την εισαγωγή αμερικανικών προϊόντων και θα τεθούν σε ισχύ μόλις ανακοινωθούν οι κυρώσεις των ΗΠΑ.

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας, σημειώνεται πως οι δασμοί προς τα αμερικανικά προϊόντα είναι «λογικοί και περιορισμένοι», ενώ προστίθεται ότι το εάν θα ισχύσουν τα αντίποινα είναι θέμα χειρισμών των ΗΠΑ».

Το Πεκίνο υπογραμμίζει πως «η Κίνα πιστεύει πως ο αποτελεσματικός τρόπος για να επιλυθούν οι εμπορικές διαφορές είναι μέσω δίκαιων διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών. Κάθε μονομερής ενέργεια ή εκβιασμός θα οδηγήσει στην κλιμάκωση της έντασης και θα βλάψει τα συμφέροντα όλων των πλευρών», όπως λέει το κινεζικό υπουργείο.

Αν σου άρεσε κάνε