Ο Μεντβέντεφ προειδοποιεί για ρωσική «απάντηση» στις αμερικανικές κυρώσεις

Ο Μεντβέντεφ προειδοποιεί για ρωσική «απάντηση» στις αμερικανικές κυρώσεις

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:19 Δημιουργία 10/08/18, 11:14

Προειδοποιητικό μήνυμα για «απάντηση» στην κλιμάκωση των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας έστειλε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ειδικότερα, μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη χερσόνησο Καμτσάτκα, ο Μεντβέντεφ τόνισε πως η κλιμάκωση των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας θα θεωρηθεί κήρυξη οικονομικού πολέμου, στον οποία η Μόσχα θα αντιδράσει, χρησιμοποιώντας όλα τα δυνατά οικονομικά, πολιτικά και άλλα μέσα.

Ο Μεντβέντεφ έκανε τη δήλωση αυτή ερωτηθείς για το ποιες κυρώσεις ενδέχεται να επιβληθούν στη Ρωσία στο μέλλον και πώς θα επηρεάσουν την οικονομία της Ρωσίας.

«Δεν ήθελα να σχολιάσω όσα λέγονται για μελλοντικές κυρώσεις, αλλά μπορώ να πω ένα πράγμα: εάν επιβληθούμε μέτρα όπως περιορισμοί στις τραπεζικές δραστηριότητες, ή στη χρήση του ενός ή του άλλου νομίσματος, αυτό θα μπορεί ξεκάθαρα να περιγραφεί ως κήρυξη οικονομικού πολέμου. Και σε αυτόν τον πόλεμο θα πρέπει να δοθεί απάντηση με οικονομικά, πολιτικά και, αν χρειαστεί, άλλα μέσα. Οι Αμερικανοί εταίροι μας οφείλουν να το συνειδητοποιούν αυτό», ανέφερε ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Αναφερόμενος εξάλλου στις ισχύουσες κυρώσεις και όσες ανακοινώθηκαν πρόσφατα, ο Μεντβέντεφ εκτίμησε πως παρά τους επίσημα διακηρυγμένους λόγους επιβολής τους, τα μέτρα αυτά έχουν κατά κύριο λόγο στόχο «να περιορίσουν την οικονομική μας δύναμη».

«Τα τελευταία εκατό χρόνια η χώρα μας βρίσκεται μόνιμα υπό την πίεση κυρώσεων. Γιατί συμβαίνει αυτό; Για να εξαλειφθεί η Ρωσία από τον κατάλογο των ισχυρών παικτών στη διεθνή αρένα», έκρινε ο Μεντβέντεφ.

Αν σου άρεσε κάνε