Προβάδισμα 4 μονάδων για τους Συντηρητικούς της Μέι

Προβάδισμα 4 μονάδων για τους Συντηρητικούς της Μέι

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:56 Δημιουργία 10/08/18, 11:54

Προβάδισμα τεσσάρων μονάδων καταγράφει το Συντηρητικό κόμμα της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι έναντι του Εργατικού, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Times.

Η δημοσκόπηση YouGov που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, έδειξε ότι το 39% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα ψήφιζαν τους Συντηρητικούς, με το ποσοστό τους να είναι αυξημένο κατά 1 μονάδα συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα όταν τα δύο κόμματα εμφανίζονταν ισοδύναμα. Το κόμμα των Εργατικών υποχώρησε κατά 3 μονάδες στο 35%.

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν έχει επικριθεί από οργανώσεις Εβραίων για την ανοχή, όπως την χαρακτηρίζουν, που δείχνει στον αντισημιτισμό μέσα στο κόμμα του.

Η τελευταία δημοσκόπηση υποδηλώνει μια αντιστροφή στην πρόσφατη τάση του να ευνοούνται οι Εργατικοί από την εσωτερική διαμάχη που μαίνεται στους Συντηρητικούς αναφορικά με τα σχέδια της Μέι για το Brexit.

Η δημοσκόπηση, στην οποία συμμετείχαν 1.675 ενήλικες στη Βρετανία και διενεργήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, έδειξε ότι η Μέι διεύρυνε το προβάδισμά της έναντι του Κόρμπιν στις 14 μονάδες, ένα άλμα 7 μονάδων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, για το ερώτημα για ποιος είναι ο καταλληλότερος για την πρωθυπουργία.

Αν σου άρεσε κάνε