Μήνυμα Ερντογάν προς ΗΠΑ: Εμείς γονατίζουμε μόνο μπροστά στον Θεό

Μήνυμα Ερντογάν προς ΗΠΑ: Εμείς γονατίζουμε μόνο μπροστά στον Θεό

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:30 Δημιουργία 12/08/18, 16:22

Σε τεντωμένο σχοινί κινούνται οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απέρριψε χθες το τελεσίγραφο των ΗΠΑ για απελευθέρωση του Μπράνσον.

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα και ρίχνοντας λάδι στη φωτιά σε μια στιγμή που η τουρκική οικονομία κλυδωνίζεται, μετά και την επιβολή επιπλέον δασμών από τις ΗΠΑ σε τουρκικά προϊόντα, ο Ερντογάν ανέφερε ότι «Μας ζητούν με απειλές να απελευθερώσουμε μέχρι αύριο στις 18:00 το απόγευμα (σσ. σήμερα) τον Μπράνσον», είπε απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του στην Ριζούντα σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ενώ λίγο αργότερα σε άλλη ομιλία του στην επαρχία Ορντού συνέχισε στο ίδιο ύφος.

«Μας απειλούν. Δεν μπορεί να θέλουν να σωφρονίσουν την Τουρκία με τη γλώσσα των απειλών. Εμείς γονατίζουμε μόνο μπροστά στον Θεό. Θα είναι λάθος να προσπαθήσουν να τιμωρήσουν την Τουρκία για έναν ιερέα. Θα κάνουμε μόνο ό,τι απαιτεί η τουρκική Δικαιοσύνη».

Και απευθυνόμενος για άλλη μια φορά στις ΗΠΑ, τις κατηγόρησε ότι «ανταλλάσσουν ένα στρατηγικό σύμμαχο με έναν πάστορα», λέγοντας χαρακτηριστικά: «είναι ντροπή! Προτιμάτε έναν πάστορα από έναν στρατηγικό εταίρο σας στο ΝΑΤΟ». Ξεκαθάρισε μάλιστα πως η Τουρκία θα κάνει μόνο ό,τι απαιτεί η Δικαιοσύνη.

Σημείωσε μάλιστα πως αυτή η αντιμετώπιση της Ουάσινγκτον ενόχλησε την Τουρκία, προσθέτοντας πως «αν οι ΗΠΑ μας γυρίζουν την πλάτη τους...επιλέγοντας αντί ημών έναν πάστορα, συγγνώμη...συνεχίζουμε τον δρόμο μας με αποφασιστικά βήματα».

Αν σου άρεσε κάνε