Αναφορές για δεκάδες θύματα από την κατάρρευση γέφυρας στη Γένοβα

Αναφορές για δεκάδες θύματα από την κατάρρευση γέφυρας στη Γένοβα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:44 Δημιουργία 14/08/18, 14:33

Ιδιαίτερα δυσοίωνα είναι τα μηνύματα που έρχονται από τη Γένοβα της Ιταλίας, λίγα λεπτά μετά από την κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι που φαίνεται πως καταστράφηκε λόγω της έντονης βροχόπτωσης, με τις πρώτες αναφορές να κάνουν λόγο για «ντουζίνα θυμάτων».

Η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε επίσης πως είναι πιθανό να υπάρχουν θύματα μετά την κατάρρευση της γέφυρας γύρω στις 11:30 (τοπική ώρα, 12:30 ώρα Ελλάδας) στη διάρκεια καταρρακτώδους βροχόπτωσης.

Η άσφαλτος υποχώρησε σε συνολικό μήκος 150 έως 200 μέτρων καταπλακώνοντας τους οδηγούς που περνούσαν από κάτω και ρίχνοντας στο κενό εκείνους που ήταν πάνω στην γέφυρα.

Η ιταλική τηλεόραση έδειξε εικόνες της γέφυρας που κατέρρευσε, η οποία είχε κατασκευαστεί τη δεκαετία του 1960 στον αυτοκινητόδρομο Α10. Εργασίες ανακαίνισης της γέφυρας είχαν πραγματοποιηθεί το 2016.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia πως είδε «οκτώ ή εννέα» οχήματα πάνω στη γέφυρα την ώρα που αυτή κατέρρεε και έκανε λόγο για «σκηνή από την Αποκάλυψη».

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ιταλίας (ANSA), δύο άτομα έχουν διασωθεί από τα συντρίμμια και έχουν μεταφερθεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Στον κεντρικό θάλαμο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής βρίσκονται ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι και ο υπουργός Μεταφορών Ντανίλο Τονινέλι.

Ο Τονινέλι δήλωσε σε μήνυμά του στο Twitter πως «παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία αυτό που φαίνεται πως είναι μια τεράστια τραγωδία».


Αν σου άρεσε κάνε