Κακά μαντάτα για τον εταίρο της Μέρκελ πριν τις εκλογές στη Βαυαρία

Κακά μαντάτα για τον εταίρο της Μέρκελ πριν τις εκλογές στη Βαυαρία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:13 Δημιουργία 14/08/18, 17:09

Αρνητικά μηνύματα για τους Βαυαρούς Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), εκ των κυβερνητικών εταίρων στην κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ στη Γερμανία, έρχονται δύο μήνες πριν από τις εκλογές στο κρατίδιο.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της διαδικτυακής έκδοσης του περιοδικού «Der Spiegel» και της εφημερίδας «Augsburger Allgemeine», το κόμμα του υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος απείλησε να τινάξει «στον αέρα» τον κυβερνητικό συνασπισμό λόγω του μεταναστευτικού, συγκεντρώνει μόλις το 38,1% της προτίμησης των Βαυαρών.

Για την δεύτερη θέση διαγκωνίζονται οι Πράσινοι με 15% και η ακροδεξιά Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 15,2%. Ακολουθεί το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με 12,3%, οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι με 7%, οι Φιλελεύθεροι(FDP) με 5,3% και η Αριστερά με 2,7%, ποσοστό που την αφήνει εκτός Κοινοβουλίου.

Χαρακτηριστικό του κλίματος, όπως σχολιάζει άλλωστε το περιοδικό, είναι ότι με αυτά τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ φαίνεται να έχει αντιληφθεί ότι η πολιτική σύγκρουσης με το αδελφό κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ (CDU), την οποία υιοθέτησε κυρίως ο Ζεεχόφερ, όχι μόνο δεν αποδίδει, αλλά αντιθέτως προκαλεί την έντονη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων. Για αυτόν τον λόγο ο κ. Σέντερ τις τελευταίες ημέρες εμφανίζεται να έχει εγκαταλείψει τους επιθετικούς τόνους εναντίον της Καγκελαρίου.

Αν σου άρεσε κάνε