Στους 35 οι νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα

Στους 35 οι νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:18 Δημιουργία 14/08/18, 17:44

Ακόμα χειρότερα είναι τα νεότερα από την κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι στη Γένοβα της Ιταλίας, με το συνολικό αριθμό των νεκρών από το δυστύχημα να έχει φτάσει πλέον τους 35, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων (ANSA), επικαλούμενο πληροφορίες από τα μέλη των σωστικών συνεργείων.

Μεταξύ των θυμάτων είναι και ένα μωρό.

Νωρίτερα, ο ακροδεξιός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, ανέφερε πως ο αριθμός των θυμάτων είναι 30 και πρόσθεσε πως οι νεκροί θα αυξηθούν

Δεκατρείς είναι τραυματίες, εκ των οποίων οι οκτώ νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τις Πολιτική Προστασία της Ιταλίας.

Στα συντρίμμια της γέφυρας πυροσβέστες έχουν τουλάχιστον είκοσι οχήματα που έχουν καταπλακωθεί.

Την ώρα της κατάρρευσης τμήματος μήκους 80 μέτρων της συνολικού μήκους 1.182 μέτρων γέφυρας, επικρατούσαν εξαιρετικά άσχημες καιρικές συνθήκες με ιδιαίτερα έντονη βροχόπτωση.

«Είναι κόλαση», λένε πυροσβέστες που ενεργούν στο σημείο, όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, και τονίζουν πως «ευτυχώς σταμάτησε η βροχή» κάτι που διευκολύνει το έργο τους.

«Η κατάρρευση της οδογέφυρας στον αυτοκινητόδρομο Α 10 της Γένοβας, μπορεί να οφείλεται σε κεραυνό που έπεσε», σήμερα το μεσημέρι. στο συγκεκριμένο σημείο, σύμφωνα με μαρτυρίες που μεταδίδει η ηλεκτρονική έκδοση της La Repubblica.

Πρόκειται για ένα ενδεχόμενο που θα πρέπει φυσικά να εξακριβωθεί από τις έρευνες, αλλά το οποίο φαίνεται να ενισχύεται και από το γεγονός ότι ένα σπίτι, που βρισκόταν δίπλα στην γέφυρα, καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μετά την κατάρρευση. Δυο άνθρωποι που ζούσαν σε αυτό, μεταφέρθηκαν με εγκαύματα σε νοσοκομείο της Γένοβας.

«Η γέφυρα δεν πέφτει από κεραυνούς» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Εντοάρντο Ρίτσι κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου παρουσία του επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, του Κυβερνήτη της Λιγουρίας και του δήμαρχου Γένοβας.

Η γέφυρα Μοράντι

Η γέφυρα είχε κατασκευαστεί την δεκαετία του 1960 και ανακατασκευάστηκε το 2016. Τμήμα της μήκους 80 μέτρων κατέρρευσε πάνω από ποταμό, σιδηροδρομικές γραμμές και κτίρια. Η γέφυρα μήκους 1.182 μέτρων ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1963 και εγκαινιάστηκε το 1967. Για την κατασκευή της χρησιμοποιήθηκε ένα μίγμα προεντεταµένου σκυροδέµατος και οπλισμένου σκυροδέματος.

Πολλές φορές στο παρελθόν έχει ασκηθεί κριτική για την σταθερότητά της.

Μηνύματα στήριξης

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό της Ιταλίας τη στιγμή της τραγωδίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς με ανάρτησή του στο twitter εξέφρασε «βαθιά οδύνη και ειλικρινή συλλυπητήρια» καθώς και την «αλληλεγγύη της Ελλάδας».

Αν σου άρεσε κάνε