Τουρκία: Αύξησε τους δασμούς σε προϊόντα αμερικανικής προέλευσης

Τουρκία: Αύξησε τους δασμούς σε προϊόντα αμερικανικής προέλευσης

ΔΙΕΘΝΗ UPD 09:27 Δημιουργία 15/08/18, 09:16

Στην κατακόρυφη αύξηση των δασμών σε αρκετά αμερικανικά προϊόντα προχώρησε η Τουρκία, ως αντίποινα για τον «οικονομικό πόλεμο» που υποστηρίζει ότι δέχεται από τις ΗΠΑ, αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η Εφημερίδα της τουρκικής Κυβέρνησης.

Ειδικότερα, διάταγμα που υπογράφηκε από τον Τούρκο πρόεδρο αυξάνει τους δασμούς σε επιβατικά αυτοκίνητα κατά 120%, στα αλκοολούχα ποτά κατά 140% και στα φύλλα καπνού κατά 60%.

Οι δασμοί αυξήθηκαν επίσης σε προϊόντα όπως είναι τα καλλυντικά, το ρύζι και ο άνθρακας.

Σε κάποια από τα προϊόντα, μάλιστα, οι δασμοί διπλασιάστηκαν σύμφωνα με τους Financial Times.

Η Τουρκία προχώρησε σε αύξηση των τελωνειακών δασμών σε εισαγόμενα αμερικανικά προϊόντα βάσει της αρχής της αμοιβαιότητας, «σε αντίποινα στις εσκεμμένες επιθέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης στην οικονομία μας», ανέφερε σήμερα σε ανάρτησή του στο Twitter ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι.

Την περασμένη Παρασκευή, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε την επιβολή επιπρόσθετων δασμών σε εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από την Τουρκία, με φόντο την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών λόγω της υπόθεσης του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, καθώς και άλλων διμερών ζητημάτων.

Αν σου άρεσε κάνε