Απειλές Ερντογάν στις ΗΠΑ για το «πάγωμα» των F-35

Απειλές Ερντογάν στις ΗΠΑ για το «πάγωμα» των F-35

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:25 Δημιουργία 15/08/18, 14:19

Συνεχίζεται αμείωτη η κόντρα μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ για τα εξοπλιστικά προγράμματα και την παράδοση των αμερικανικών F-35 προς την Άγκυρα.

Η Τουρκία θα ασκήσει τα δικαιώματά της, αν οι ΗΠΑ δεν παραδώσουν τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 στην Άγκυρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση πως η τουρκική λίρα θα συνεχίσει να ανακάμπτει, μετά το ανοδικό ράλι των δύο τελευταίων ημερών.

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου δήλωσε πως αναμένει ότι τα προβλήματα με τις Ηνωμένες Πολιτείες θα επιλυθούν, όμως όπως συμπλήρωσε, η Ουάσιγκτον πρέπει να σταματήσει τις προσπάθειες να επηρεάσει την τουρκική δικαιοσύνη.

Είπε ακόμη ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες, εφόσον οι τελευταίες επιδείξουν εποικοδομητική στάση για την επίλυση της διπλωματικής διένεξης.

Ο κ. Καλίν ανέφερε πως δεν έχουν προγραμματιστεί συνομιλίες ανάμεσα στους προέδρους των δύο χωρών, Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ.

Επέμεινε, δε, ότι η Τουρκία είναι θετική σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή εμπορικών συναλλαγών σε εθνικά νομίσματα, προκειμένου να διαφύγει από την πίεση του δολαρίου.

Αν σου άρεσε κάνε