Η Ιταλία ανακαλεί τη σύμβαση της Autostrade per l'Italia

Η Ιταλία ανακαλεί τη σύμβαση της Autostrade per l'Italia

ΔΙΕΘΝΗ UPD 21:34 Δημιουργία 17/08/18, 21:32

Τη διαδικασία για ανάκληση των συμβάσεων της Autostrade per l'Italia για τη διαχείριση αυτοκινητοδρόμων με διόδια, μετά την κατάρρευση της οδογέφυρας στη Γένοβα, άρχισε η ιταλική κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, ανακοίνωσε την πρωτοβουλία πριν από λίγο, υπογραμμίζοντας ότι η τραγωδία «μας υποχρεώνει να λάβουμε μέτρα, που θα είναι πιο αυστηρά σε σύγκριση με εκείνα προηγούμενων κυβερνήσεων».

Το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, όπως ανακοίνωσε ο Κόντε, έχει ήδη στείλει σχετική επιστολή στην Autostrade, εταιρεία που ανήκει στον κατασκευαστικό όμιλο Atlantia και διαχειρίζεται τη λειτουργία του τμήματος του αυτοκινητόδρομου A10, ο οποίος εκτείνεται από τη Γένοβα έως τα σύνορα με τη Γαλλία.

Νωρίτερα και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λουίτζι ντι Μάιο είχε διαβεβαιώσει για την πρόθεση της Ρώμης να ανακαλέσει τη σύμβαση.

Από την πλευρά του ο Ματέο Σαλβίνι έχει ανάγει το θέμα σε ακόμη ένα πεδίο αντιπαράθεσης με τις Βρυξέλλες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η τραγωδία είναι αποτέλεσμα της υπαγορευόμενης από την Ε.Ε. λιτότητας, που δεν επιτρέπει μεγάλες δαπάνες για έργα υποδομών.

Αν σου άρεσε κάνε