Πάνω από 300 νεκροί από τις πλημμύρες στην Ινδία

Πάνω από 300 νεκροί από τις πλημμύρες στην Ινδία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:26 Δημιουργία 18/08/18, 17:24

TAGS

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν οι ένοπλες δυνάμεις και οι διασώστες, προκειμένου να διασώσουν χιλιάδες ανθρώπους που επλήγησαν από τις χειρότερες πλημμύρες στην Ινδία τα τελευταία 100 χρόνια.

Μέχρι στιγμής, από τις πλημμύρες στην πολιτεία Κεράλα, στη νότια Ινδία, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 324 άνθρωποι.

Εκαντοντάδες στρατιώτες και δεκάδες σκάφη και ελικόπτερα έχουν ριχτεί στη μάχη της διάσωσης, καθώς εκτιμάται ότι πολλοί πολίτες παραμένουν εγκλωβισμένοι είτε στις οροφές των κτιρίων είτε στα πλημμυρισμένα σπίτια τους.

«Είμαστε αντιμέτωποι με τις χειρότερες πλημμύρες εδώ και έναν αιώνα», δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Κεράλα. Πάνω από την πλημμυρισμένη πολιτεία πέταξε και ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντα Μόντι, ο οποίος στη συνέχεια συνομίλησε με αξιωματούχους για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς αυτής κρίσης.

Η καταστροφή δεν έχει προηγούμενο. Δρόμοι έχουν καταστραφεί, οι επικοινωνίες έχουν διακοπεί και το διεθνές αεροδρόμιο είναι κλειστό. Περισσότεροι από 220.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι και έχουν βρει καταφύγιο σε πρόχειρους καταυλισμούς.

Συνολικά, 1.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ινδία από τις αρχές Ιουνίου, οπότε άρχισαν οι βροχές.

Αν σου άρεσε κάνε