Πάνω από 400 νεκροί από τις πλημμύρες στην Κεράλα της Ινδίας

Πάνω από 400 νεκροί από τις πλημμύρες στην Κεράλα της Ινδίας

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:35 Δημιουργία 20/08/18, 17:27

TAGS

Μια εβδομάδα μετά από το ξεκίνημα των φονικών πλημμυρών στην Κεράλα της Ινδίας, ο κατάλογος των θυμάτων συνεχίζει να αυξάνεται καθώς πάνω από 400 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι τοπικές αρχές.

Πέρα από τα θύματα, 850.000 άτομα έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ το οικονομικό μέγεθος της καταστροφής αποτιμάται σε πάνω από 3 δισ. δολάρια και καθώς συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων.

Πλέον, εκφράζονται φόβοι ότι η μόλυνση των πηγών πόσιμου νερού και οι κακές συνθήκες υγιεινής θα οδηγήσουν στην εμφάνιση ασθενειών. Αξιωματούχοι των υγειονομικών υπηρεσιών έχουν σπεύσει στα χωριά για να παρακολουθήσουν την κατάσταση.

Στις πληγείσες περιοχές, όπως εκείνη του Τρισούρ, οι διασώστες ψάχνουν ένα προς ένα τα πλημμυρισμένα σπίτια αναζητώντας τις σορούς ανθρώπων που δεν πρόλαβαν να βγουν και παγιδεύτηκαν από την απότομη άνοδο των υδάτων.

«Δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι το νερό θα έφθανε τόσο ψηλά, στα 3 έως 4,5 μέτρα , όταν σήμανε για πρώτη φορά συναγερμός» για εκκένωση, εξήγησε ο Άσραφ Άλι Κ.Μ.

Αν σου άρεσε κάνε