Τερέζα Μέι: Η Βρετανία θέλει την ευημερία της Τουρκίας

Τερέζα Μέι: Η Βρετανία θέλει την ευημερία της Τουρκίας

ΔΙΕΘΝΗ UPD 10:03 Δημιουργία 28/08/18, 09:35

Οικονομικά, εμπορικά και επενδυτικά ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος, αλλά και οι ανησυχίες που προκαλεί η κλιμάκωση της στρατιωτικής δράσης του συριακού καθεστώτος στη βορειοδυτική Συρία βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν χθες, Δευτέρα, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ, η Μέι είπε στον Ερντογάν ότι η κυβέρνησή της θέλει την ευημερία της Τουρκίας, ενώ χαρακτήρισε ευπρόσδεκτη μια ενδεχόμενη επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, στο Λονδίνο.

Κατά την ίδια ανακοίνωση, οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν στις ανησυχίες που προκαλεί η κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων του συριακού καθεστώτος στη βορειοδυτική Συρία και στο ενδεχόμενο νέας χρήσης χημικών όπλων από τη Δαμασκό.

Σύμφωνα με το τουρκικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk, στη διάρκεια της επικοινωνίας των ηγετών εθίγησαν οι διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις και οι επενδύσεις, ενώ οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ να συναντηθεί με τον βρετανό ομόλογό του Φίλιπ Χάμοντ το συντομότερο.

Αν σου άρεσε κάνε