Η Τουρκία «φτιάχνει κλίμα» στην Κύπρο: Σύλληψη για κατασκοπεία στη Αμμόχωστο

Η Τουρκία «φτιάχνει κλίμα» στην Κύπρο: Σύλληψη για κατασκοπεία στη Αμμόχωστο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:22 Δημιουργία 29/08/18, 18:04

Σε μια προσπάθεια για τη δημιουργία περαιτέρω έντασης στις διαπραγματεύσεις των Τουρκοκυπρίων με τη Λευκωσία μπορεί να αποδοθεί η είδηση για τη σύλληψη ενός Τουρκοκύπριου πολίτη στα κατεχόμενα, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Huriyyet.

Η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει πως ο Μεχμέτ Μπεσιμόγλου τραβούσε φωτογραφίες Τούρκων στρατιωτών στο λιμάνι της Αμμοχώστου σήμερα ενώ φωτογράφιζε και τη στρατιωτική βάση της περιοχής.

Σύμφωνα πάντα με την Huriyyet, ο Μπεσιμόγλου παραδέχτηκε πως τραβούσε φωτογραφικό υλικό με στόχο να το παραδώσει στις ελληνοκυπριακές αρχές. Ο ίδιος ήταν σε συνεχή επικοινωνία με έναν Ελληνοκύπριο πολίτη για την παράδοση των φωτογραφιών.

Η παραπάνω εξέλιξη δεν έρχεται σε τυχαία στιγμή, καθώς εντείνονται οι προσπάθειες για επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό.

Αύριο, Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη, Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Βρετανό ομόλογο Τζέρεμι Χαντ στο Λονδίνο.

Εξάλλου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να έχει επαφή με τον γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες για το Κυπριακό, στη συνάντηση που θα γίνει στη Νέα Υόρκη, γύρω στις 27-28 Σεπτεμβρίου.

Αν σου άρεσε κάνε