Θα πληρώσετε και τόκους, λέει η Κομισιόν στην Ιταλία

Θα πληρώσετε και τόκους, λέει η Κομισιόν στην Ιταλία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:22 Δημιουργία 29/08/18, 18:40

Βαθαίνει η αντιπαράθεση της Κομισιόν με την Ιταλία για το ζήτημα του προϋπολογισμού που θα ψηφίσει η Ρώμη για τη χρηματοδότηση της ΕΕ, με τον Επίτροπο Προϋπολογισμού της Κομισιόν Γκίντερ Έτινγκερ να ξεκαθαρίσει πως όλα τα μέλη της Ένωσης πρέπει να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις του.

Σε συνέντευξη του εφημερίδα Die Welt, ο Γερμανός αξιωματούχος τόνισε πως «μπορούμε μόνο να προειδοποιήσουμε τη Ρώμη να μην μπλέκει τα ζητήματα της μεταναστευτικής πολιτικής με τον προϋπολογισμό της ΕΕ. Όλα τα μέλη είναι υποχρεωμένα να καταβάλουν εγκαίρως τις εισφορές τους. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν παραβίαση της συνθήκης και θα πυροδοτούσε την καταβολή τόκων», πρόσθεσε.

Η Ιταλία καταβάλλει ετησίως στον προϋπολογισμό της ΕΕ περίπου 14 δισεκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιταλίας και επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S). Λουίτζι Ντι Μάιο, δήλωσε την Τετάρτη πως «κάθε επίθεση κατά της οικονομίας μας θα είναι με πολιτικά κριτήρια και στοχευμένη και όχι οικονομικής φύσης».

Απαντώντας σε σενάρια περί προσέγγισης της Ιταλίας προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για βοήθεια, ο Ντι Μάιο τόνισε σε υψηλούς τόνους πως «η Ιταλία δεν επιζητεί βοήθεια από κανένα»

Αν σου άρεσε κάνε