Ο Ζάεφ «πατάει» στα Wikileaks για το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ

Ο Ζάεφ «πατάει» στα Wikileaks για το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:08 Δημιουργία 04/09/18, 16:02

Συνέχεια στις αναφορές για σκέτο «Μακεδονία» αναφορικά με τη νέα ονομασία της ΠΓΔΜ έδωσε την Τρίτη ο Ζόραν Ζάεφ, με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό να χρησιμοποιεί τα έγγραφα των Wikileaks για να υποστηρίξει πως «είναι ακόμα ένας λόγος για το "ναι" στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου» στη γειτονική μας χώρα.

Όπως αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ (MIA), μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Ζόραν Ζάεφ σημείωσε πως πολλές κυβερνήσεις της ΠΓΔΜ επιχείρησαν να βρουν λύση στο ονοματολογικό, περιλαμβανομένης της προηγούμενης (σ.σ. του Νικολά Γκρουέφκι), στην οποία αναφέρεται το επίμαχο τηλεγράφημα που δημοσιοποίησαν τα WikiLeaks.

«Πιστεύω πως αυτά τα στοιχεία (σ.σ του τηλεγραφήματος) είναι ένας ακόμα λόγος να σταθούμε ενωμένοι και να διασφαλίσουμε το μέλλον της Μακεδονίας», προσέθεσε, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι επιβεβαιώθηκε η μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα, που ήταν «σημαντικός στόχος» της σκοπιανής διαπραγματευτικής ομάδας.

Ακόμα, ο Ζάεφ δήλωσε πως η λύση στο ονοματολογικό περιλαμβάνει και την χρήση του νέου ονόματος έναντι όλων (erga omnes).

Αν σου άρεσε κάνε