Η Μέρκελ θα μεταβεί στο γεμάτο ένταση Κέμνιτς

Η Μέρκελ θα μεταβεί στο γεμάτο ένταση Κέμνιτς

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:06 Δημιουργία 04/09/18, 20:03

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ θα επισκεφθεί το Κέμνιτς, την πόλη της Σαξονίας που συγκλονίζεται εδώ και δέκα ημέρες από την ακροδεξιά βία, με αφορμή τη δολοφονία ενός 35χρονου Γερμανού από δύο πρόσφυγες, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμος.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί η ημερομηνία της επίσκεψης της Μέρκελ, η οποία επικρίνεται έντονα τις τελευταίες ημέρες επειδή δεν αντέδρασε άμεσα στις ταραχές και τις βιαιοπραγίες.

Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο της πόλης του Κέμνιτς, η καγκελάριος πρότεινε η ίδια, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη δήμαρχο Μπάρμπαρα Λούντβιχ, να πάει στην πόλη και η τελευταία «αποδέχτηκε με χαρά την πρόταση».

Το Κέμνιτς, μια πόλη 250.000 κατοίκων κοντά στα σύνορα με την Τσεχία, βίωσε πολλές διαδηλώσεις ακροδεξιών και αντιμεταναστευτικών οργανώσεων από τις 26 Αυγούστου, μετά τη δολοφονία του 35χρονου Γερμανού. Ένας Ιρακινός και ένας Σύρος έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι.

Η αστυνομία αναζητά και έναν τρίτο άνδρα, έναν 22χρονο Ιρακινό και, προσπαθώντας να συλλέξει πληροφορίες για αυτόν, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του. Οι αρχές προειδοποίησαν μάλιστα ότι μπορεί να είναι οπλισμένος και επικίνδυνος.

Αν σου άρεσε κάνε