Η Βρετανία κατηγορεί δύο Ρώσους για την επίθεση στους Σκριπάλ με Ναβιτσόκ

Η Βρετανία κατηγορεί δύο Ρώσους για την επίθεση στους Σκριπάλ με Ναβιτσόκ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:05 Δημιουργία 05/09/18, 14:03

Δύο άνδρες ρωσικής καταγωγής κατονόμασαν οι βρετανικές αρχές ως υπόπτους για τη δηλητηρίαση με Ναβιτσόκ του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια.

«Υπάρχουν αρκετές αποδείξεις» ώστε να απαγγελθούν κατηγορίες στον Αλεξάντερ Πετρόφ και τον Ρουσλάν Μποσίροβ για την επίθεση στο Σάλτσμπουρι, ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιαρντ.

Οι βρετανικές Αρχές εκτιμούν ότι αμφότεροι οι δράστες, περί τα 40, χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα. Ο 66χρονος Σκριπάλ και η 33χρονη κόρη του δηλητηριάστηκαν από τη νευροπαραλυτική ουσία τον περασμένο Μάρτιο. Ένα ακόμη κρούσμα δηλητηρίασης από Ναβιτσόκ σημειώθηκε το καλοκαίρι. Ο Τσάρλι Ρόουλι και η σύντροφός του Ντον Στέρτζες εκτέθηκαν στην τοξική ουσία στις 30 Ιουνίου. Λίγες μέρες αργότερα η γυναίκα κατέληξε στο νοσκομείο.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, οι δύο δράστες έφθασαν στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ στις 2 Μαρτίου και διέμειναν στο ξενοδοχείο «City Stay Hotel», στο ανατολικό Λονδίνο. Στις 4 Μαρτίου βρίσκονταν στο Σάλτσμπουρι, όπου η εξώπορτα των Σκριπάλ δηλητηριάστηκε με Ναβιτσόκ.

Σχετική ανακοίνωση αναμένεται εντός της ημέρας και από τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Αν σου άρεσε κάνε